3.10.05

stranac u beogradu

od pre nekoliko nedelja imam novog prijatelja, on je iz francuske i zivi i radi vec nekoliko meseci u beogradu, nakon nekoliko istocnoevropskih zemalja. ono sto je bitno je da zeli da upozna/proba/cuje sve sto moze.

osim sto kaze da su muskarci u beogradu spori, lenji, nesposobni i tome slicno (kao nisam to znala), smatra da su ovde svi ludi, da se previse svadjamo, histerisemo, da je sve jako skupo i da devojke uglavnom imaju velike grudi.

to uopste nije moja tema i dilema vec sledece: sta mu preporuciti da iskusi kako bi najbolje doziveo sta sve moze u ovoj zemlji kako god se zvala. inace bavi se marketingom pa su mu zanimljivi proizvodi koji su najkarakteristicniji ovde, danas sam mu recimo preporucila jafu, ajvar je vec probao, a planiram da mu natovarim plazmu, eurokrem, cokoladne bananice i pardon sa kikirikijem. ah da, smoki... probao je sireve, kajmak... uz to cu mu nabaviti neke cajeve, domace. obratite paznju na ambalaze doticnih proizvoda :). trenutno jedini proizvod koji moze da se pohvali ambalazom mi je oukejk. jesam li propustila nesto?
eh sad muzika. nocna mora. kupuje sve sto naleti i da ima cice na omotu... znate vec sta to znaci. ionako ne razume jezik, pa kaze da mu je svejedno da li slusa nas ili turski cd (kao ja to nisam znala). danas sam mu natovarila vroom, uz to je uzeo azru, planiram da mu kupim vasila i yu grupu. unapred hvala na mastovitim i mnogobrojnim savetima :))

10 komentara:

Anonymous said...

Mjuzika:
Neverne bebe, Pavla Aksentijevica, Sanju Ilic, Smak.
'Rana:
YoYo, Euroblok, SlanNnicu.

artichoka said...

sta je yoyo?!

Anonymous said...

Probaj da nabavis muziku iz nasih filmova, ja kome god sam pustio odusevio se.

Hrana:

Samo mi sarma pada na pamet. :)

Anonymous said...

Cokolada s rizu iliti piriniac :)

artichoka said...

aha jojo, u crvenoj ambalazi. znam sta je.

muzike iz filmova se uopste nisam setila. inace mogla bih da se potrudim pa da nadjem i neke nase filmove sa prevodom, neki bi mu se sigurno dopali.
ne mislis valjda da treba da mu kuvam sad sarmu ili prebranac :). nemam nameru, a i ne umem. u kafane ne ide, to mu se ne dopada, samo restorancici. a i onako retko jede meso pa je domaca kuhinja u ovoj prici sporedna stvar...

dj.dule said...

Ako hoćeš moj savet, što se tiče pića izaberi neku dobru šljivovicu i vino Krokan.
Od klope, već standardne srpske stvari.
Pretpostavljam da Dorćol, splavove i sl. obilazite. Nemoj da promašiš Narodni muzej...

artichoka said...

vino je vec otkrio - vranac pro corde :). probacu da nadjem krokan...
posto zivis u dubaiu, sta tebi najvise nedostaje?

Anonymous said...

krokan, svakako. Problem je sto se to vino jako tesko nalazi jer se pravi samo na jednom mestu u vojvodini, tj. grozdje se uzgaja samo na jednom ostrvu na tisi. Pogledaj neki jako fancy podrum. Potrazi negde ljutovacke rakije. Ako je cuger, dopasce mu se, to je najbolja rakija koja se proizvodi industrijski u srbiji. Medoprodukt Tavankut je pravi. Muzika, dafinitli Rambo Amadeus, mikroorganizmija

artichoka said...

racunaj na to da je bitna muzika posto ne razume vise od 10 reci srpskog jezika...

Anonymous said...

sad mi trebamo da kazemo sta mi slusamo i sta nam se cini da bi moglo da prodje i kod njega?! bice koncert darkvuda u SC 21. oktobra, pa ako si u fazonu da mu pruzis potpun uzitak...
(mada znam da SC i nije pravljen za koncerte, ali sta je tu je)