16.3.06

Draft

Milion puta započnem sa pisanjem i već su mi se nagomilali drafts. Dogode se 2-3-4 rečenice a onda sve postane besmisleno, prepliću mi se misli, razmišljanja, ljudi, događaji. U glavi mi je bura. Čak sam počela i da sanjam. Ja inače baš ne sanjam (ili se ne sećam snova), ali sad mi se dešava više dana za redom da sanjam.

Recimo jedno veče zvoni mi telefon. Zove me Bojan da mi kaže da me je sanjao - nešto jako ružno, pa zove da proveri da li je sve u redu. Isto ili sledeće veče sanjam da sam u Novom Sadu, sneg je i hladno je, sama sam i treba da se nađem sa nekim. Stiže mi poruka od mame da idem do Bokija i da mu odnesem cigaru. Kao zvao je i zamolio da mi pošalje poruku i da mi to kaže. Zašto niko ne zna da sam ja u NS?

Sledeće veče sanjam da čitam novine i da vidim svog prijatelja Slobu u čitulji. Slika liči na njega, ispod piše neko ime slično njegovom, onda se ja skoncentrišem i slika se izoštri i vidim da je u pitanju neko drugi.

Posle toga sanjam jednog Mladena. Neko vreme smo se družili ali onda je sve to izbledelo, i ja sam počela da ga zaboravljam. U snu smo se dogovorili da se nađemo u vozu, tako je i bilo, ja sam ušla u voz sa drugaricom, on je tu već sedeo sa svojom drugaricom ili devojkom. Sele smo preko puta njih, pričali smo nešto, onda smo drugarica i ja otišle na kraj voza i ostatak puta sam ja gledala ka njima.

Poslednjih dana sam odgledala gomilu filmova. Modigliani, Tri boje plavo/belo/crveno, Very Long Engagement, Čarli i fabrika čokolade, Million $ Baby, Dogville (kako sam se skucala), ponovila Monsters, Red Dragon i Izgubljeni u prevodu... Dobro mi je uz filmove, poslednjih dana ne izlazim pošto sam prethodnih par nedelja to radila neumereno. Snabdela sam se u metrou cedevitom, ananasom i neskafom. Eventualno mi zafali kredit a trafika i pošta su dva minuta od kuće.

Iščitavam Pol Ostera i Paolo Maurensig, borim se sa Klarkom.

I dok ceo savremen svet ima povišen holesterol i trigliceride, meni su trigliceridi ispod granice i doktorka nema pojma šta mi je. A dobro mi je, osim na papiru.

Dakle, da ovo bude još jedan draft ili da spičim publish?

3 komentara:

Anonymous said...

Brate, sve sam se zabrinuo za tebe.
Trigliceridi hoce da zezaju od alkohola i gUziranih sokića, uglavnom jetra te zeza.

artichoka said...

Brate, znaš da ne pijem gazirane sokiće. Znam da je jetra, ali od alkohola trigliceridi idu na gore a ne na dole... :/

Anonymous said...

Demet! Ondak super, udri alkohol, pa nek se sve dize. Probaj da promenis doktora, cito provere radi.