19.1.06

Nastavak price

...ko nije procitao pocetak neka se vrati par zapisa unazad, tacnije na Story intro



proslo je nekoliko dana. kako paketi i poruke nisu ni nagovestavale o kome i cemu se radi, a usled prezaposlenosti, o dogadjaju nije razmisljao i nije mogao da pretpostavi o cemu je zapravo rec. nije ga se ticalo. nije mu izgledalo da to ima ikakve veze sa njim. da je seo i razmisljao o tome verovatno bi mu prvo palo na pamet da je u pitanju neki marketing, glupa reklama za neciju neizivljenu ekscentricnu ideju privlacenja paznje na svoj nazovi biznis. kao i svaki drugi dan trudio se da uradi sto vise. reklo bi se da je vrednica - nikad ne ostavlja nedovrsen posao. u slobodno vreme, par puta nedeljno, vidjao se sa prijateljima. a ukoliko bi bio previse umoran za izlaske, ili ostajao predugo na poslu, sedeo bi do kasno nocu slusajuci muziku i u tome je posebno uzivao.

bilo je rano popodne kada je zavrsio sa poslom. bilo mu je jasno da ima vremena za prijatelja sa kojim se poslednjih dana cuo par puta ali nije stigao da udovolji njegovoj zelji da se nadju. kada ga je pozvao da vidi da li mu odgovara to vece, ovaj mu je odgovorio da ce doci. bilo je pomalo neobicno, posto su se obicno vidjali u gradu. ali po ovoj zimi nije ni cudno sto se ljudima ne izlazi, a mozda je i u stisci sa lovom.

otprilike u dogovoreno vreme zaculo se zvono i krenuo je da otvori vrata ocekivanom gostu. svetlo u hodniku se ugasilo a svetlo iz kuce je zaklanjao svojim telom. ipak, kreatura - silueta bica koje je stajalo na njegovom pragu nije bila ni nalik njegovom visokom prijatelju. nije to cak bila ni silueta muskarca. kada se malo izmakao da propusti svetlost iz stana video je, a uverio se kad je pruzio ruku ka hodniku i upalio svetlo u zgradi, da ispred njega stoji nasmejana devojka koju nije poznavao. tek sto je krenuo da izusti: "izvini pogresila si", ona je nonsalatno prosla pored njega i uputila se ka sobi. zatvorio je ulazna vrata i usao za njom. na sto je spustila flasu vina i rekla mu: "nadam se da imas otvarac. i donesi one dve case sto sam ti poslala"

7 komentara:

Anonymous said...

Nadam se da se seća gde ih je stavio ili još bolje da je/ih polomio :)

Anonymous said...

Trebala je da pošalje i otvarač, kad je već ziheraš pa je slala čaše.

Anonymous said...

:)) zanimljiva pricica
Xendzo, dobro ti ide...
Poz iz Apatina, Sibir.

artichoka said...

Ooooo gospodine!!! :))))

Anonymous said...

slucajno nabasah ovde, skroz gotivna pricica... iskreno, jel original trip (pa da kazem da si talentovana za prozu) ili "pozajmljena/preradjena" ideja?

artichoka said...

Original Me

Anonymous said...

Prvi put chitam blog, linkovao sam se sa foruma 949 radia i prva pomisao mi je bila: " Kakvo savrsheno mesto za skribomanijake!"
Medjutim , naleteo sam na ovu pricicu bas interesantno...Way to go.....