8.12.06

Pred kraj godine

Trenutni scenario: petak vece, bolesna sam i propustila sam cas italijanskog a mozda i neki solidan kraci izlazak. Napravila sam sebi saunu u sobi i glavi uz pomoc kvarcne grejalice i kuvanog vina. Konacno pisem nesto novo na blogu. Priznajem da sam skoro zaboravila kako je to pisati nekome a nikome. Kao da pricam sama sa sobom, vodim monologe, a neko ipak cita. Mnogi zapravo :) Nedostaje mi to. Ne citanje nego pisanje.

Ponovo imam nekoliko draftova. Na razne teme. A opet ni o cemu.

Pisacu o godini veceras. Ovoj sto joj se blizi kraj. Prosle godine sam pisala review u januaru, mislim da sad mogu da o prethodnoj godini pisem pre pocetka sledece.

Na pocetku godine sam imala neku ideju da je ova godina prava za cetiri stvari - cetiri cilja: da kupim auto, da se zaposlim, da putujem i da se zaljubim. Odmah da napomenem da su se mnoge stvari promenile - ja sam se promenila, moj svakodnevni zivot je dosta drugaciji od prethodnih godinu - dve, recimo. Imam drugacije navike, obaveze, ideje, razmisljanja, stavove, ponasanje. Ne treniram, ne izlazim, manje pijem (sto i nije tako lose), ali se losije hranim.

Da se vratim na ciljeve. Najmanje od svega sam ocekivala ono sto se prvo ostvarilo. A to je moj autic. O "njemu" valja pisati posebno i nasiroko. Osim sto sam u njega zaljubljena, kupovina je bila jedan neobican dogadjaj (znate one spletove slucajnosti kada sve ispadne predobro ali ipak i previse spooky).

Posao je naisao posle mega potrage i prepreka, nesuglasica i raznih cudnih susreta i iskustava. Priznajem da sam iz svega toga izvukla dosta "nadogradnje" u glavi a na kraju je posao sam mene dozvao i kad se sve sabere i oduzme njime sam zadovoljna.

Muskarci - jos jedna potpuna suprotnost od prosle godine. Osim sto se nije dogodilo da se "navucem" na nekoga, umanjio se i broj poznanstava, susreta, dogadjaja (da ne detaljisem - nekome mozda postane neprijatno). Mislim da sam mozda postala malo hladnija prema ljudima uopste.

Dva od cetiri, nije lose, ja sam zadovoljna. Kada se dodaju jos neki neplanirani i neocekivani uspesi i dobri dogadjaji (naravno sve sa povodom - nista nije palo sa neba), a ima ih, ne smem ni da ne budem pozitivna. Mada, ako se uzme da sam uceci italijanski dosta proputovala u glavi, i da sam i sad zaljubljena u svoj auto kao prvog dana kada sam ga ugledala :)), mogla bih reci i da sam full ispunila svoje ideje ove godine. Ostaje mi samo da smislim gde cu i sa kime provesti tridesetprvi :)

Laku noc

1 komentara:

Dragana V. said...

Meni se cini da si ispunila tri cilja: ok, kupila si auto, zaposlila si se, ali si se isto tako i zaljubila - u svoj auto. ;)
A sa svojim autom mozes da radis sta god hoces, i to od prvog dana, a za muskarca treba ipak malo vise vremena! :D