27.10.06

Da li je mozda Tvoja omiljena profesorica krava?

Divan dan, ali ne danas vec u utorak. Posto radim subotama, izakcijala sam da utorkom budem free, ako nije neophodno da dolazim. Ove nedelje je bio moj prvi free utorak. Provela sam ga sama sa sobom. Oh, pardon, i sa svojim dragim (autom). Krstarili smo gradom, jedva se suzdrzali da ne zapalimo ka Novom Sadu, ili cak i dalje. Obisli nekoliko gradskih lokacija. Vreme je bilo kako treba, guzva katastrofalna, ali ne marimo. Stigla sam da se okupam, rucam i odem odmorna i sveza na italijanski bez ikakve zurbe, jos i da popijem pre toga kafu u bastici nekog kafica na kosancicevom vencu.

Sreda me je zato sustigla, radilo se od 9 do 18h bez pauze, a onda je ispalo da moram sa koleginicom to vece da zavrsim projekat za neke profesorice. Iz ofisa sam izasla u 21:30, luda ko krava, zamucenih ociju, uma, nesigurnog hoda i drzanja (malo poetike :o) ). Ispred sam srela gladnog kera i kupila mu klopu u lokalnoj pekarici. Ionako nije bilo autobusa jedno 10 - 15 minuta. Posao smo ipak zavrsile po dogovoru. Ostalo nije bitno.

Cetvrtak opet, od 9 do 18, doduse sporijim tempom i sa kracim pauzama. Negde oko 17, na pauzici zasednem sa koleginicom i saznam da smo ispusile (nema boljeg izraza) za taj prodzekt sto smo radile posto su drage koleginice_gospodjice_profesorice odlucile da dogovor ne vazi, tj da vazi onaj deo oko toga "mi vama radimo" ali ne i onaj "vi nama platite", pa su se napravile lude (ili su nas napravile ludim) i koleginici namenile polovinu ugovorene sume a mene potpuno zbrisale sa liste za placanje. Zakljucak: dogovor je da se rusi, a profesorice su krave :)

Inace ovo je moj prvi post sa posla (danas sam sebi dala za pravo da krivudam). Mozda cak i prvi post od kako radim :).

1 komentara:

lilt said...

A da mi malo obavestimo neke ljude o tome? A? A? A? ;) ;) ;)